Annons:

Välkommen till Jesus iFokus

Denna sidan vänder sig till dig som har frågor och funderingar om den kristna tron. Här studerar vi vad Bibeln säger, diskuterar livsfrågor och hjälper och uppmuntrar varandra att vandra nära Gud. 

Du behöver inte vara kristen för att skriva här men du måste respektera och förstå att forumets grundläggande värderingar är baserade på den klassiska kristna tron med protestantisk inriktning. Forumet utgår inte från någon specifik kyrka och gör inte anspråk på att ersätta någon sådan gemenskap. 

Har du funderingar eller problem som gäller sajten så är du välkommen att kontakta Woodland (sajtvärd) eller copse (medarbetare). 

Varmt välkommen hit. Vi hoppas att du ska trivas här.

Vad vi tror på:

1. Vi tror på Gud, allsmäktig Fader, himlens och jordens skapare.

2. Vi tror på Jesus Kristus, hans ende Son, vår Herre, som blev till som människa genom den heliga Anden, föddes av jungfrun Maria, led under Pontius Pilatus, korsfästes, dog och begravdes, steg ner till dödsriket, uppstod från de döda på tredje dagen, steg upp till himlen, sitter på Guds, den allsmäktige Faderns, högra sida och skall komma därifrån för att döma levande och döda.

3. Vi tror på den heliga Anden, den heliga, universella kyrkan, de heligas gemenskap, syndernas förlåtelse, kroppens uppståndelse och det eviga livet.

Skrivregler för Jesus iFokus:

1. Sajten har en kristen grund och du förväntas respektera detta även om du inte delar tron.

2. Det är inte tillåtet att propagera eller rekrytera för sekter, ockultism, New Age-influerade rörelser och dylikt. Däremot får du gärna diskutera ämnena.

3. Du äger inte en tråd du startat och trådar plockas ej bort på begäran av trådstartarna så länge tråden inte bryter mot sajtens regler.

4. Om inlägg i trådar blir Off Topic kan ditt inlägg komma att flyttas till en ny tråd utan att du tillfrågas innan. Det handlar inte om censur utan om att vi måste försöka hålla oss till trådens ämne för att det ska vara lättare att hitta på sajten.

5. Vi tillåter inte inbäddade videoklipp i inlägg, däremot går det bra att länka till klippet.

6. Vi tillåter inga enkät utan godkännande av sajtvärden.

7. Eftersom lexikonfunktionen lätt kan missbrukas och behöver konstant moderering så har vi beslutat att inte tillämpa den på Jesus i Fokus. Alla inlägg som läggs till i lexikonet kommer att raderas.

8. Vi tillåter inte att en person postar under flera användarnamn (så kallade "sockpuppets").

9. Automatiskt skrivförbud utdelas till medlemmar som spärrar/hindrar sajtvärd och medarbetare från att skicka PM eller på andra sätt kontakta dem. 

10. Vi stöder inte insamling av pengar för andra eller tredje part.

Vi har högt i tak på Jesus iFokus, och delar i regel ut tre varningar innan vi blockerar någon.

Vår policy angående låsta trådar/artiklar kan hittas här

Allmänna skrivregler för iFokus finns här.